GARDASIL 9®

Tehokas suoja yhdeksän eri HPV-tyypin aiheuttamia syöpiä ja kondyloomia vastaan.

  • Sekä tytöille että pojille 9-vuodesta alkaen.
  • Ainoa HPV-rokote, joka sisältää 9 HPV-tyyppiä. Antaa suojaa seitsemää onkogeenistä ja kahta kondyloomaa aiheuttavaa HPV-tyyppiä vastaan.
  • Hyvä siedettävyysprofiili.
  • Saatavilla reseptillä apteekeista (yhden rokotusannoksen hinta 195,56 €).

Mihin Gardasil 9 on tarkoitettu?

Gardasil 9 on tarkoitettu sekä tytöille että pojille aktiiviseen immunisaatioon yhdeksän vuoden iästä alkaen (ilman yläikärajaa) ehkäisemään seuraavia HPV:n aiheuttamia sairauksia:

  • rokotteen sisältämien ihmisen papilloomavirus (HPV) -tyyppien aiheuttamat premalignit kohdunkaulan, ulkosynnyttimien, emättimen ja peräaukon leesiot ja syövät.
  • tiettyjen HPV-tyyppien aiheuttamat visvasyylät eli kondyloomat (Condyloma acuminatum).


Gardasil 9 on tarkoitettu näiden sairauksien ehkäisemiseen. Rokotetta ei käytetä HPV‑infektioon liittyvien sairauksien hoitoon. Gardasil 9 ei tehoa, jos henkilöllä on jo olemassa oleva infektio tai sairaus, joka liittyy johonkin rokotteessa olevista HPV-tyypeistä. Jos henkilöllä on jo yhden tai useamman rokotteessa olevan HPV-tyypin aiheuttama infektio, Gardasil 9 voi kuitenkin suojata rokotteen muihin HPV-tyyppeihin liittyviä sairauksia vastaan. Gardasil 9 ei voi aiheuttaa HPV:sta aiheutuvia sairauksia.

Tälle sivustolle olemme keränneet tärkeää tietoa Gardasil 9 -rokotteesta sekä HPV:n aiheuttamista taudeista. Tutustuthan myös Gardasil 9 -valmisteyhteenvetoon ennen rokotteen määräämistä.

Tutustu myös näihin

Asiantuntijavideo kondyloomista

Katso iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Eija Hiltunen-Backin video kondyloomista. Videolla käydään läpi muun muassa kondylooman esiintyvyys Suomessa, miten niitä hoidetaan ja miten niitä voidaan ennaltaehkäistä.

Tilaa Gardasil 9 -opas

Taskuun mahtuva opas sisältää perustietoa HPV:sta, sen aiheuttamista taudeista sekä Gardasil 9 -rokotteesta. Oppaassa muun muassa Gardasil 9 -rokotusaikataulu. Oppaat ja niiden lähetys on maksutonta.

Tilaa oppaita

Tietoisku Gardasil 9 -rokotteesta

Tutustu nopeasti ja vaivattomasti Gardasil 9 -rokotteeseen. Sivulta löydät olennaisimmat tiedot valmisteesta ja sen käytöstä.

Tutustu tietoiskuun

Tilaa Gardasil 9 -hoitajaoppaita

Tilaa toimipaikallesi maksuttomia hoitajaoppaita. Opas sisältää tärkeää tietoa hoitajalle Gardasil 9 -rokotteen turvallisesta ja oikeasta käytöstä. Mukana lisäksi potilaalle repäistävä rokotusaikataulu.

Tilaa oppaita

Luotettavaa tietoa HPV:sta

Olemme keränneet luotettavan, faktaan perustuvan tietopaketin HPV:sta kuluttajille suunnatulle sivustollemme. Sivustolla muun muassa ladattava opas sekä tietoa aikuisten rokottamisesta HPV:ta vastaan. Kerro sivustosta myös potilaallesi!

Tutustu sivustoon

Kondyloomatietoa potilaalle

Olemme koonneet tietopaketin kondyloomasta kuluttajille suunnatulle sivustollemme. Sivustolla sosiaalisesta mediasta tunnettu lääkäri Anni Saukkola kertoo videolla mm. mikä on kondylooma, miten se tarttuu ja tarvitseeko sitä hävetä. Kerro sivustosta myös potilaallesi!

Tutustu sivustoon

Lähteet

Gardasil 9 valmisteyhteenveto 14.1.2021.

Gardasil 9 pakkausseloste 01/2021.

Hartwig S et al. Estimation of the overall burden of cancers, precancerous lesions, and genital warts attributable to 9-valent HPV vaccine types in womenand men in Europe. Infect Agent Cancer. 2017;12:19. Published 2017 Apr 11. doi:10.1186/s13027-017-0129-6.

FI-GSL-00016 09/2021